Seçilen Bölge ve Tarih/Saat : Henüz Seçim Yapmadınız
{{amount}}TL
Mükemmel Pandispanya, Browni, Cheesecake ve Tartlar

Mükemmel Pandispanya, Browni, Cheesecake ve Tartlar

  • Kasım 15, 2020
  • Tarafından gönderildi : Seyfettin
  • 0yorumlar

Brownilerinizin üstü gevrek gevrek olsun istiyorsanız fırına vermeden önce üzerine süt dökün. Şeker ve yumurtaları hiç aralıksız on dakika boyunca çırparsanız da brownilerin üzeri sert ve gevrek olacaktır. Ancak daha kolay bir yöntem isterseniz brownie karışımını fırına vermeden önce üzerinde biraz süt gezdirin. Sonuç tam istediğiniz gibi olacak.

Tartı kesip servis ederken içindeki meyvelerin sulandığından ve hamura bulaştığından şikayetçiyseniz biraz beklemekte fayda var. Zamanınız varsa en az 3-4 saat en güzeli 1 gece önceden yapıp bekletin ve böylelikle içindeki meyve parçalarının şeklini korumasını sağlayıp sulanmasını engelleyin.

Cheesecake’i kelepçeli kalıptan dağılmadan çıkarmak için ısıtılmış bıçak kullanın. Bıçağın sıcak olması cheesecake’i hem piştiği kelepçeli kak kalıbından dağılmadan, kolayca çıkarmanızı sağlar hem de daha düzgün dilimlere sahip olmanızı sağlar.

Pandispanyayı hazırlarken kabartma tozu ve un gibi katı malzemelerinse hepsi ayrı bir kaba eleyip öyle eklemelisiniz. Ayrıca unu eklendikten sonra lastiksi bir yapı oluşmaması için çok fazla karıştırmamaya dikkat etmelisiniz. Kıvam genel olarak boza kıvamına gelene kadar karıştırın. Un az kaçarsa kek çöker, dışı kabuk olur. Buna ek olarak keke eklenecek undan iki yemek kaşığı kadar un alıp onu buğday nişastasıyla desteklerseniz pandispanyanız çok daha kabarık, çok daha kıvamlı olacak.

Kuru olan pandispanyayı kurtarmak içinse bir bardak su ile bir bardak şekeri karıştırıp ısıttıktan sonra üzerine dökün. Pandispanyanız istediğiniz kadar ıslak olmadıysa ya da katları ıslak tutmak istiyorsanız basit bir şerbet yapabilirsiniz. Bir bardak su ile bir bardak şekeri karıştırın ve ısıttıktan sonra pastayı süslerken üzerine dökün.

Yorum Yap